#femfoto14 Ilska

Ilska kan vara en stark drivkraft. Om man använder den rätt kan den ge en kraften att förändra och modet att ta sig an sådant man egentligen tycker är läskigt. Fel använd kan den ta för mycket kraft och göra en så matt att man inte orkar lyfta ett finger. Jag tror på ilskan som något som kan starta stora skeenden och väcka människor till liv och aktion. Genom att bli arga på en företeelse kan vi få en önskan om att förändra och om tillräckligt många har samma önskan sker förändringen. Ilskan kan skapa en revolution. Varför inte en feministisk revolution väckt av ilskan mot patriarkatet?

Just nu känner jag en enorm ilska över det fruktansvärda kvinnohat som visar sitt fula tryne både här och där på nätet. Män(niskor) som kräker ur sig sitt hat mot kvinnor som inte gjort något annat fel än att 1. vara kvinnor och 2. ha en åsikt som avviker från de hatande, rädda, förtryckande, små männens. Om du vill, och orkar, finns det exempel på detta bland annat hos When Darkness Falls, som visar hur hatet kan se ut när det riktas mot en specifik kvinna, i detta fall Lady Dahmer.

Annonser

Om Helena

Jag bor i en liten stad i Mellansverige med min sambo och vår lilla tiger, född 2010. Jag skriver om funderingar om livet, medveten barnuppfostran, feminism och antirasism, och ibland blir det en del bakning också.
Det här inlägget postades i Feminism och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s