Stora och dyra beslut

Vi har den senaste veckan fattat två beslut som båda handlar om en hel del pengar. För mig som har notoriskt svårt att fatta beslut överhuvudtaget, för att inte tala om snabba beslut, har det varit lite omtumlande.

Beslut nr 1: ny bil
Det är egentligen inget fel på bilen vi har och vi trivs väldigt bra med den, men sambon har ändå det senaste året gått och suktat efter en ny bil. Jag har bromsat lite, just eftersom jag är nöjd med bilen som vi har. Men så fick han ett infall och ringde på en annons på en bil och då skulle det ju provköras och plötsligt började en cirkus med bud fram och tillbaka från olika bilhandlare och rätt var det var skrevs det kontrakt på en sprillans ny bil som kommer om tre månader.

För jag erkänner, den nya bilen var väldigt trevlig att köra. Och rent rationellt är det en rätt bra tid att sälja vår bil nu, eftersom den fortfarande har några år kvar på sin nybilsgaranti, vilket gör att vi kan få ut mer för den nu än vi kan när nybilsgarantin har gått ut. Det förhindrar dock inte att jag känner ett visst nostalgiskt styng i hjärtat, eftersom nostalgi är något av min specialgren, över att vi ska göra oss av med den gamla bilen. Nåja, det blir väl viss tröst när den här kommer i alla fall.
2013-Ceed-sw-d7u-planet-blue-412x205

Beslut nr 2: stenläggning på uppfarten
Vi köpte vårt hus helt nytt och färdigbyggt, men det var ingenting gjort på tomten utöver att man byggt ett hus. Vi har därför under de snart tre år vi bott här lagt ner en hel del tankekraft och arbete på att iordningställa omgivningen. Tack vare att vi har låtit det ta lite tid har vi kommit fram till lösningar som vi är mycket nöjda med. Vi har bland annat byggt en 40 meter lång mur mot granntomten, så där det annars hade varit en brant slänt ner mot grannen har vi nu vunnit 1,5 m extra yta längs hela den delen, plus att tomten är plan i stället för att hela rasket lutar och avslutas med en slänt. Vi har anlagt gräsmatta och rabatter och i år även byggt en carport.

Nästa steg är därför att göra något åt uppfarten. Som det är nu är den en blandning av sand och grus med inslag av lera, där det växer maskrosor, tistlar och annat ogräs. Dessutom är det inte det minsta kul att skotta eländet, eftersom man fastnar i gruset så att man inte kan skotta så rent som man skulle vilja. Dessutom går det inte att lägga den bortskottade snön på gräsmattan, för vi vill inte ha den full med grus. Då det råkar vara jag som sköter det mesta av skottandet har jag verkligen längtat efter att få sten, bortsett från de rent estetiska fördelarna.

Så nu har vi efter mycket om och men fått in offerter (vad är det med hantverkare som gör att de har så svårt att höra av sig när de ska?) och eftersom den ena var betydligt billigare än den andra och dessutom kändes mycket mer pålitlig har vi nu bestämt oss för att köra. Så inom kort sätter arbetet igång och det ska bli så otroligt kul att se det färdiga resultatet. Det är svårt att föreställa sig hur det kommer se ut och med tanke på hur länge vi bott här med vår grus-/ogräsuppfart kommer det bli väldigt annorlunda. Men vilket lyft det kommer bli! Så snart kan vi parkera vår splitter nya bil på vår splitter nya uppfart och känna oss sådär riktigt vuxna och välordnade.

Annonser

Om Helena

Jag bor i en liten stad i Mellansverige med min sambo och vår lilla tiger, född 2010. Jag skriver om funderingar om livet, medveten barnuppfostran, feminism och antirasism, och ibland blir det en del bakning också.
Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Stora och dyra beslut

  1. Ping: Känslan av att gå på små moln – eller i alla fall marksten | Ett tigerliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s