Jag fyller visst år idag

Jaha, då var den här, dagen som jag har väntat på ett tag: min 40-årsdag. Jag får erkänna att det faktiskt inte direkt är något jag sett fram emot, snarare tvärtom. Jag har aldrig tidigare nojat inför en födelsedag, men just 40 har på något sätt känts lite jobbigt. Jag vet inte riktigt varför just den här födelsedagen känns extra jobbig, kanske är det att 40 låter så himla vuxet och jag vet inte om jag känner mig så vuxen än. Fast gör man någonsin det?

Men ändå, om det nu är ett mått på något, har jag lyckats åstadkommit lite hittills i alla fall. Jag har skaffat mig en utbildning, bott ett år utomlands, varit med om att starta ett företag med flera anställda, sagt upp mig och startat ett eget företag som faktiskt går hyfsat utan att jag behöver jobba dygnet runt. Fast framför allt har jag haft turen att träffa en riktigt bra kille och vi har trots vissa motgångar inledningsvis fått ett underbart barn som lyser upp även den mörkaste dag.

Fast det blir inget stort ståhej idag, även om jag fick en flaska champagne i morse (nej, jag öppnade den inte, någon måtta får det vara). Presenten från sambon har jag ju redan fått, för det var resan till Grekland, och det stora firandet blir nästa helg, men idag blir det åtminstone något gott att äta och ett glas vin eller två. Så grattis till mig!

Annonser

Om Helena

Jag bor i en liten stad i Mellansverige med min sambo och vår lilla tiger, född 2010. Jag skriver om funderingar om livet, medveten barnuppfostran, feminism och antirasism, och ibland blir det en del bakning också.
Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jag fyller visst år idag

  1. Grattis till dig! Och så får du finbesök från Hufvudstaden som extra bonus på söndag 😀

  2. presens skriver:

    Grattis till dig!

    Men jag trodde att man automatiskt blev vuxen på riktigt när man fyllde 40…

  3. Den andra mamman skriver:

    Stort grattis någon dag försent!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s